Weekendverslag 22 en 24 augustus

Versbegoten Bloemekens,

Het was een weekendje bang naar de lucht kijken, maar de weergoden bleken in ruil voor twee pintjes en een bordje kaas bereid om het even droog te houden. Niet dat we het vrijdag gemerkt zouden hebben, want ondergetekende zat om iets na zes al met zijn gezicht in z’n kommetje eten. Wat onze beaat glimlachende gelegenheidskok Mostafa daar in had gelepeld bleek immers om er vingers, armen en – als we dan toch bezig zijn – alle ledematen bij af te likken. Niet alleen slaagde deze wonderbaarlijke man iets met prei te doen dat mij terstond de platgekookte zooi uit mijn kindertijd deed vergeten, voor de couscous met tonijn en salade die daarna volgde zette ik met plezier even mijn principes over het eten van uitstervende diersoorten opzij. Sorry, jongens. Morgen ga ik weer verder met jullie redden, beloofd.

Mostafa. Goede kok, nog betere glimlacher
Mostafa. Goede kok, nog betere glimlacher

Daarna was het tevreden onderuitzakken en kijken naar Life of Pi – schijnt het, want deze jongen ging thuis nog even bekomen. Net terug van reis, weetjewel.

Zondag

Zondag waren we er echter wel vroeg bij. In normale omstandigheden zou de couch potato die ik ben in een boogje om iets dat als ‘fietsdag’ aangegeven staat heen lopen – nou ja, slenteren. Dat, en ik ben – en dat blijft netjes tussen ons – ook wel een beetje bang van clowns. Een beetje veel, eigenlijk. Maar aangezien er dorstigen gelaafd dienden te worden en mijn naam op de shiftlijst stond…

Gelukkig zat de sfeer op UCOété al helemaal goed bij mijn aankomst. Was het de vreugde om de verjaardag van kleine Roxy? Was het het suikergehalte van Stefaans overheerlijke taarten? Was het de zon die op haar eigenste weekdag eindelijk nog eens haar best deed? Ik weet het niet precies, maar het terras zat vol, en clown Piet bleek helemaal niet zo akelig als eerst gevreesd. Dat de roodneuzige man wonderlijke dingen met lucht en rubber kon plooien maakte hem toch al een stuk sympathieker.

Ballon Piet en zijn trouwe publiek
Ballon Piet en zijn trouwe publiek
Wonderlijke balloncreaties
Wonderlijke balloncreaties

Bovendien stak de techniek een stokje voor een van de actiefste fietsgedeelten van de namiddag. U kent die uitdrukking waarin alles op rolletjes loopt? Niet op UCOété dus, waar de fiets eerst niet op de rollen paste en het meettoestel vervolgens niet thuis gaf. Gelukkig was het enthousiasme van organisator Pieter niet stuk te krijgen: nog voor iemand ‘verzekeringspolis’ kon zeggen stuurde hij de aanwezige kinderen op een wilde wielerrace over het asfalt, en besteeg hij een gigantische mutant van een koersfiets die nadien op veel belangstelling kon rekenen.

Peloton
Dit is in het echt minder gevaarlijk dan het er uit ziet
Dit is nog gevaarlijker dan het er uitziet
Dit is in het echt wel gevaarlijker dan het er uitziet

Winnaars en verliezers konden zich daarna ook als wonderlijke fabeldieren laten grimeren.

Dit is grime
Dit is grime
Dit is geen grime
Dit is geen grime

En zo werd het eigenlijk best een fijne namiddag. We doen er volgende week nog eentje bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: