Tweede presentatiedag van “Gent Anders Bekeken”

Zaterdag 18 maart gaan we verder met het vertonen van de unieke zesdelige didactische documentaire over de geschiedenis van Gent door Thierry Bonnaffé.

Thierry Bonnaffé werd een tijdje aangenomen als filmmaker bij de legendarische ‘Daskafilms’. Hij realiseerde begin jaren ‘80 een reeks films en documentaires op zowel 8, 16 en 35mm voor de bioscoop. Naast filmmaker is Thierry ook begenadigd schilder en fotograaf.

In 2022 leverde hij zijn tot nu toe grootste werk af: een zesdelige didactische documentaire over verleden en heden van de rebelse stad aan de samenvloeiing van Leie en Schelde. Dit historisch filmproject biedt wat elke Gentenaar en minnaar van Gent wel eens wil zien, wars van simplistische toeristische reclamespotjes. Hij schetst de evolutie van verschillende thema’s doorheen de Gentse geschiedenis, vaak nog met beelden van in 2022.

Nu zaterdag 18 maart 2023 hebben we het in het bijzonder over:

  • Hoe het onderwijs Gent inpalmt
  • Hoe het katholiek patrimonium kleurt Gent
  • De verschillende zoektochten van Gent naar de zee

Dit gaat opnieuw door in de zaal “Zijde” van het Balenmagazijn (Getouwstraat, Gent).
De deuren gaan open vanaf 19:00 uur. Dan kan je nog iets te drinken bestellen vóór 19:30 uur, wanneer de filmprojectie start. We voorzien 1 à 2 pauzes, en na de volledige projectie is er opnieuw mogelijkheid om met de realisator in gesprek te gaan. Het einde van de projectie is voorzien om 22:00 uur.

Parkeermogelijkheden in de Getouwstraat en op de parking tegenover het Balenmagazijn (en desnoods in de nieuwe parkeertoren).

UCO-eité 2023

Een zoek- en opdrachtentocht op Paasmaandag 10 april 2023, voor kleuters (minimum 2,5 jaar oude) en kinderen van de lagere school (van 6 t.e.m. 12 jaar), aan het UCO-été-café (ingang tegenover de watertoren) in de Maisstraat.
Aanvang stipt om 11 u, deelnemen is gratis maar je moet vooraf inschrijven via een e-mail vóór 7 april aan deelnemer.bloemekensforum@gmail.com met daarop de naam en de leeftijd van de deelnemende kinderen (of via een briefje in de rode brievenbus in de Maïsstraat 24). De kinderen moeten op de eierenraap vergezeld zijn van een volwassene.
Breng je eigen picknick mee, dan houden we, na de eierenraap, ter plaatse een reuzepaaspicknick (met gratis verse tomatensoep)!

Bloemekensforum vzw, Fuchsiastraat 100, 9000 Gent, België, Ondernemingsnummer 0551.951.378, BTW-nummer BE0551951378, RPR Gent, afdeling Gent.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s