“Gent anders bekeken”

Een unieke zesdelige didactische documentaire over de geschiedenis van Gent door Thierry Bonnaffé.

Thierry Bonnaffé werd een tijdje aangenomen als filmmaker bij de legendarische ‘Daskafilms’. Hij realiseerde begin jaren ‘80 een reeks films en documentaires op zowel 8, 16 en 35mm voor de bioscoop. Naast filmmaker is Thierry ook begenadigd schilder en fotograaf.

In 2022 leverde hij zijn tot nu toe grootste werk af: een zesdelige didactische documentaire over verleden en heden van de rebelse stad aan de samenvloeiing van Leie en Schelde. Dit historisch filmproject biedt wat elke Gentenaar en minnaar van Gent wel eens wil zien, wars van simplistische toeristische reclamespotjes. Hij schetst de evolutie van verschillende thema’s doorheen de Gentse geschiedenis, vaak nog met beelden van in 2022.

De documentaires zullen vertoond worden op de zaterdagavonden van
18 februari 2023,
18 maart 2023 en
15 april 2023
.

Blokkeer deze data alvast in uw agenda.

Telkens twee documentaires per avond met de mogelijkheid om iets te drinken voor de eerste documentaire, tijdens de pauze en na de tweede documentaire. Ook mogelijkheid om na de tweede documentaire in gesprek te gaan met de realisator.

Dat zal telkens doorgaan in de zaal “Zijde” van “Het Balenmagazijn”, Getouwstraat (in de Bloemekenswijk). Inkom en mogelijkheid om iets te drinken vanaf 19.00 uur, start van de filmprojectie stipt om 19:30 uur. Einde telkens tegen 22:00 uur.

Parkeren van de wagen kan in de parking tegenover het Balenmagazijn, in de Getouwstraat en uiteraard ook in de parkeertoren. Inrit voor de auto’s steeds langs de Nieuwevaart, rechts afslaan voor de fietsersbrug, richting U-connect.

U komt toch ook?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s