Voilà, we starten nu zondag 2 aug. UCO-été

We vonden voldoende vrijwilligers om UCO-été 2020 te laten starten. Joepie! En dank aan de vrijwilligers (we hebben er nog nodig in de komende dagen, maar daarover verder).

We zijn -begrijpelijker wijs- onderworpen aan tal van voorzorgsmaatregelen. We gaan zelfs iets verder gaan dan wat ons opgelegd is; we willen tenslotte niemand van onze bezoekers, noch onze vrijwilligers in gevaar brengen. Daarom hebben we zeer duidelijke regels opgesteld en we zullen die van zeer nabij opvolgen. Straks een overzicht van onze regels.

Nu even het programma van zondag 2 augustus:
♥ Zomerterras vanaf 14:00 uur met rustige fijne muziek.
♥ Kinderen kunnen verschillende straatspelletjes doen.
♥ Workshop “Cartoon-tekenen” met Leslie Saurus (vanaf 15:00 tot 17:00u), max. 9 deelnemers (wie eerst haalt eerst maalt).
♥ Optreden van “Lieselotte & Nico” (vanaf 15:00 tot 15.30u).
♥ Optreden van “Jozefien & Peter” (vanaf 15:45 tot 16.20u).
♥ Einde 18:00 uur.

De regels die iedereen moet volgen:

 • In- en uitgang alleen langs de Maïsstraat.
 • Mondmasker verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar. Het mondmasker mag slechts afgedaan worden als je neerzit aan je tafel.
 • Iedereen (ook kinderen) moet bij de ingang zijn naam, voornaam, telefoonnummer (of e-mailadres of postadres) opgeven. Deze gegevens worden na 31 dagen vernietigd (en ondertussen nergens anders dan voor de contacttracing gebruikt).
 • Wanneer het maximum aantal plaatsen bereikt is (of wanneer er aan elke tafel reeds een bubbel aanwezig is) mag er niemand meer bij.
 • Respecteer de (aangegeven) afstand (min. 1,5 meter) t.o.v. mensen die niet in je bubbel zitten (er staan afstandsstreepjes aan de ingang, voor de bar, voor de toiletten).
 • Om dranken of voorverpakte snacks of ijsjes te kopen, moet je een drankenkaart gebruiken. Je koopt deze aan de ingang (€ 5 per stuk). Als je naar huis vertrekt kan je het resterende bedrag terugkrijgen, maar je kan de kaart evenzeer bijhouden voor een volgende UCO-été-dag.
 • Dranken en voorverpakte snacks kan je kopen aan de buitenbar. Zet uw mondmasker op! Schuif aan, geef je bestelling door aan het plexiglas en wacht tot alles klaar staat. Betaal met de drankenkaart en neem je bestelling mee naar je tafel. Er wordt alleen aan de tafel geconsumeerd.
 • De tafels mogen niet verplaatst worden! Bij elk type tafel staat het maximum aantal stoelen voor dat type. Er mogen maar zoveel mensen (kinderen inbegrepen) aan een tafel plaatsnemen als er stoelen bij staan. Er mogen geen stoelen van de ene tafel naar de andere verplaatst worden;
  aan de picknicktafels mogen maximum 10 mensen zitten (de maximumbubbel, kinderen inbegrepen!)
 • Dranken worden in principe alleen in flesjes of blik aangeboden!
 • Wil je toch uit een glas drinken dan mag je dat doen uit een glas dat je zelf van thuis meebracht, of in een nieuw glas dat je aankoopt (€ 1) aan de bar. Dat glas wordt niet teruggenomen (we hebben te weinig vrijwilligers en afwasmachines om voldoende glazen op een Corona-veilige manier af te wassen).
 • Kinderen kunnen verschillende straatspelletjes spelen op de betonvlakte richting containerpark. We raden de ouders aan om ook hun kinderen aan te zetten om geregeld de handen goed te wassen met voldoende water en zeep.
 • Het aantal toiletten is beperkt (1 voor minder mobiele mensen), 1 voor dames (en kinderen), 1 voor heren (en kinderen). Er mag dus ook nooit méér dan persoon tegelijk naar het toilet (tenzij een ouder om een kind te helpen).
 • Het is verplicht om de handen Corona-proof te wassen na het toiletgebruik!
 • Wacht tot het toilet ontsmet is na de vorige gebruiker vooraleer het toilet te gebruiken!
 • Blijf 1,5 meter van het podium, de zangers blijven ook 1,5 meter van de rand van het podium.
 • Fietsen worden gestald op de tarmacstrook aan de kant van de Jan Yoensstraat.
 • Het is absoluut verboden om te dansen!
 • Volg de instructies van onze vrijwilligers.

We vertrouwen er op dat ons traditioneel publiek de noodzaak van deze regels inziet en er zich zeker aan kan houden.

Ons volledig programma vind je op: http://www.lucas-de-cocker.be/bloemekensforum/activiteiten_2020.htm#recent

Voor de rest van augustus zoeken we nog enkele vrijwilligers. Wat en wanneer vind je op: http://www.lucas-de-cocker.be/bloemekensforum//helpers-gevraagd-2020.htm#recent

Onze vrijwilligers krijgen de nodige beschermingsmiddelen en zijn ook verzekerd.

Respecteer onze vrijwilligers en de andere bezoekers en geniet in alle rust van de muziek en de optredens op ons terras rond de boom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s