Geen UCO-été in juli 2020

Beste geïnteresseerde in de activiteiten van de vzw Bloemekensforum.

We hebben in het begin van juni, zowel via Gent-Info, als via de stadsdienst Feestelijkheden, voorstellen gedaan over hoe we toch een deel van onze UCO-été-activiteiten vanaf juli zouden mogen organiseren.

Onze startactiviteiten gepland in eind juni mochten sowieso al niet doorgaan.

Nochtans zien we al aankondigingen in de pers voor muziekoptredens tot max. 200 personen in o.a. de Ghelamco-arena, Dranouter en Studio 100.

Toch krijgen we nog geen toelating om op een beperkte manier UCO-été te organiseren in juli. De stad wil nog de nieuwe veiligheidsraad van woensdag 24 juni afwachten (en dan nog eens twee dagen wachten op de exacte tekst die daarover in het staatsblad verschijnt, en er dan nog eens een eigen Gentse interpretatie aan geven).

Wij kunnen de door ons geëngageerde groepen niet langer in het ongewisse laten. We kunnen met onze groep vrijwilligers ook niet op één, twee, drie van alles in orde brengen volgens een protocol dat we nog niet kennen.

Daarom hebben we vandaag besloten om niets te organiseren in juli 2020.

We weten dat heel veel mensen van de Bloemekenswijk dit heel erg spijtig vinden. Wij ook, maar we kunnen in juridisch drijfzand geen riskante beslissingen nemen.

We hopen dat we in het begin van juli wel de toelating en de te volgen maatregelen van de stad Gent krijgen om in augustus onze planning te volgen.

Met de beste Bloemekensgroetjes en hou ondertussen jezelf en je omgeving veilig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s