Gratis filmvoorstelling “Mijn weg” (van Victoria Deluxe)

Vzw Bloemekensforum biedt u een gratis filmvoorstelling aan.

Namelijk “Mijn Weg” van Victoria Deluxe.

affiche mijn weg

Dit op op 22 maart 2019 in het Buurtcentrum Bloemekenswijk op de Frans van Rijhovelaan 116, 9000 Gent
Deuren open 19.30.
De start is om 20.00 met inleiding door Hagar Rebahi, inwoonster van
de Bloemenkenswijk die ook in de film geportretteerd wordt.

De documentairereeks MIJN WEG / TARIQUI / MA ROUTE is het sluitstuk van een intensief tweejarig traject dat Tourad Kane aflegde samen met zestien Gentse jongeren met een moslimachtergrond. Alle zestien voelen ze de impact van de steeds negatievere beeldvorming van de Islam en moslimjongeren in media en maatschappij. Alle zestien willen ze een antwoord bieden op deze tendens, vanuit hun eigen perspectief. Alle zestien willen ze een inspiratiebron zijn voor andere opgroeiende moslims.
Tourad ging, in voortdurende dialoog met de jongeren en de medewerkers van Victoria Deluxe, op zoek naar een manier om het parcours van de jongeren op een integere en authentieke manier in beeld te brengen. De jongeren op hun beurt grepen deze kans om te laten zien hoe zij hun dagelijks leven vormgeven, en welke invloed de Islam heeft (of net niet heeft) op de keuzes die ze maken.
Dit resulteerde in een reeks van zes afleveringen waarin de jongeren de kijker uitnodigen om eventjes mee te lopen op hun pad.
MIJN WEG / TARIQUI / MA ROUTE is een genereuze en innemende reeks, die de uitgesproken ambitie heeft om een positieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke debat en de beeldvorming van moslimjongeren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s