Weekendverslag 1 en 3 augustus

Als een debutante voor haar eerste bal, openden wij vrijdag 1 augustus opnieuw het zomercafé. Bibberend, zenuwachtig en ook wel wat nerveus. Zou men ons na twee weken vergeten zijn? Zouden de mensen de weg nog weten te vinden naar ons zomercafé? Wisten zij dat er wederom een heerlijke buurtmaaltijd te smikkelen viel?

Onze vrees bleek meer dan ongegrond! Al vanaf 18u was u weer talrijk aanwezig. Eerst en vooral met dank aan chef Helen en haar twee sous-chefs. (vergeef me lieve dames, maar jullie namen ontsnappen me) Of waren het nu drie chefs? In ieder geval smaakten de taboulé, de frittatas en de andere (over)heerlijkheden naar meer, veel meer. Maar op is op!

Chefs, sous-chefs, wie zal het zeggen?
Chefs, sous-chefs, wie zal het zeggen?

En het werd er alleen maar beter op. We kregen niet alleen onze vaste gasten over de vloer. Dankzij Stefan van De spelgezel was ons zomercafé de locatie voor een echte Gamenight. In een mum van tijd zat het terras helemaal vol. Zelfs het binnenmeubilair werd naar buiten gesleurd om iedereen een zitplaats te geven.

We beginnen met de spelregels!
We beginnen met de spelregels!

We hebben ons laten vertellen dat beelden meer zeggen dan woorden, dus bij deze nog enkele impressies:

Plezier alom.
Plezier alom.

DSC_3102

Moeilijk spel? Neen hoor, gewoon doen.
Moeilijk spel? Neen hoor, gewoon doen.
Zonder woorden.
Zonder woorden.

Hebben we nu alles gehad voor die mooie vrijdagavond? Neen! Te midden van de gezellige drukte en het spelgewoel werden we nog vergast op een optreden van Thobias, ook wel bekend als Man meets Monkey. En hoewel ondergetekenden achter de bar stonden werden ook wij meegetrokken in het enthousiasme van deze one-man-band! Hij heeft er in ieder geval weer een schare fans bij!

Man meets Monkey
Man meets Monkey

Afsluiten op vrijdag was niet zo makkelijk. Een paar hardnekkige bordspelers bleven proberen om het spel Robinson Crusoe te verslaan. (Je speelt samen tegen het spel.) Maar dat liep in de late uurtjes af met een sisser. (Ze hebben dus verloren.)

We kunnen dus zeker terugkijken op een goeie vrijdagavond. Een zeer goed begin van onze tweede helft…als u ons toestaat om een voetbalmetafoor te gebruiken.

Zo druk als het was op vrijdagavond 1 augustus. Zo rustig begon zondagmiddag 3 augustus. We gaan er van uit dat iedereen nog een beetje moe was van vrijdagavond.

De eerlijk gebiedt ons wel te zeggen dat dit euvel na de middag snel werd opgelost. Dit dankzij het mooie optreden van Jori (zang, gitaar en viool). Zij trakteerden ons op een reeks prachtige Franse chansons.

Prachtige zang en muziek. (En dito kleedje.)
Prachtige zang en muziek. (En dito kleedje.)

En hoewel die chansons niet altijd even vrolijk van inslag waren, zorgden ze toch voor een mooie sfeer op zondagmiddag.

Ook de rest van de zondagnamiddag verliep als een lief kabbelend beekje. Er werd Kubb gespeeld:

Klein en groot.
Klein en groot.
Ja, ook vrouwen kunnen mikken.
Ja, ook vrouwen kunnen mikken.

Gezellig gepraat:

Keuvelen.
Keuvelen.

Al getuigt de volgende foto wel van een stroomversnelling:

Actie!
Actie!

Tot slot rest er ons nog wat te vertellen over de wijnproeverij waarvoor tien gelukkigen werden uitgeloot. Deze ging door onder de deskundige leiding van Hilde en haar echtgenoot. We hebben ons achteraf door de deelnemers laten vertellen dat het naast boeiend en interessant ook geweldig lekker was. De beeldspraak van het beekje en kabbelen gaan we hier wijselijk niet gebruiken.20140803_161127 20140803_164441

We hebben daarnet het weekendverslag afgesloten met een “Tot slot”. Maar we zou jullie graag nog vergasten op twee foto’s. Met een heel eenvoudige reden: Bedankt vrijwillige handen!

 

DSC_3098DSC_3096

 

En ook u bedankt, bezoeker!

Tot binnenkort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s